Deel dit artikel
-

Aldi met Android tablets vanaf 90 euro

Supermarkt Aldi doet een nieuwe poging om de Nederlandse tabletmarkt te betreden. Vandaag start de winkelketen met de verkoop van een Androidtablet voor 90 euro.  

Aldi maakt niet bekend om welk merk het gaat, maar de tablet beschikt onder meer over een 7-inch display, 1GB aan werkgeheugen 8GB aan opslaggeheugen, WiFi, twee  2 megapixel camera’s, een microSD-kaartlezer en een mini HDMI-poort voor koppeling met een extern scherm. De processor is een quadcore-variant en als OS draait Android 4.1.1 Jelly Bean (de meeste tablets hebben inmiddels Jelly Bean 4.3)

Kennelijk heeft de winkelketen kinderen op het oog, want het bedrijf belooft een ‘kinderachtergrond en voorgeïnstalleerde games’.

Aldi was dit najaar al gestart met de verkoop van Medion tablets, voor honderd euro. Verschillende sites waarschuwen voor de matige prestaties. Het Duitse blad Computerbild omschrijft het beeld als blass und schwammig, oftewel flets en wazig.

Overigens komt HP deze week met een 7-inch Android-tablet op de markt die slecht 89 dollar kost. En vandaag maakte ook het Duitse Gigaset, fabrikant van DECT telefoons, bekend dat het met niet al te dure Android tablets komt. De QV830 en de QV1030 zijn verkrijgbaar vanaf januari 2014 vanaf 199 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond