Deel dit artikel
-

Alibaba lanceert internationale versie van marktplaats Taobao

De Chinese e-commerce reus Alibaba wil nu echt de wereld veroveren. Topman Jack Ma heeft tijdens een ontmoeting met de Chinese premier Li Keqiang en zakenlieden gezegd dat er een internationale versie komt van Taobao.

Hoewel Ma niet aangaf op welke termijn de internationale site wordt uitgerold, komt het besluit niet als een grote verrassing. Alibaba heeft met zijn beursgang 21,8 miljard dollar opgehaald, voldoende geld om de concurrentie met Amazon en eBay aan te gaan. Alibaba heeft donderdag nog eens 8 miljard dollar opgehaald met de uitgifte van diverse obligaties.

Taobao is de Marktplaats van China, waar consumenten aan elkaar verkopen. Het platform is echter ook toegankelijk voor retailers. De site is zo populair dat rivaal eBay besloot zich uit China terug te trekken. De marktplaats telt 400 miljoen gebruikers, maar die komen voornamelijk uit  China, Hongkong, Macau en Taiwan. De populairste artikelen die worden aangeboden zijn traditionele (handgemaakte) producten uit Azië.

Ma begon het platform in 2003 nadat hij het zakelijke handelsnetwerk had opgezet.

Vooralsnog heeft Ma niets losgelaten over een internationale versie van TMall, waar grote leveranciers als Apple direct aan consumenten verkopen. Van Taobao is alleen bekend dat de internationale site in het Chinees en Engels beschikbaar zal zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Herman Essche

De termijn is dan onbekend, maar Nederlandse agenten springen in het gat dat er vooralsnog ligt. Via Taobao.nl bestel je bijvoorbeeld via een auto-translate module.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond