Deel dit artikel
-

Alibaba profiteert van lockdowns

Alibaba versloeg donderdag de marktverwachtingen voor het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, dankzij de groeide vraag naar zijn e-commerce- en clouddiensten. Het lijkt erop dat Alibaba juist wel profiteerde van de Covid lockdowns van de afgelopen weken, in tegenstelling tot rivaal JD.com.

Analisten hadden juist rekening gehouden met de slechte resultaten. De winst- en omzetprestaties waren het afgelopen jaar al verzwakt.

Maar Alibaba bediende voor het eerst 1 miljard actieve gebruikers in China zelf. Het totale aantal gebruikers wereldwijd bedroeg in het eerste kwartaal 1,31 miljard. In totaal groeide het aantal met 28,3 miljoen (pdf).

De eigen omzet steeg 9 procent naar omgerekend 32,18 miljard dollar (204,05 miljard yuan), de nettowinst kwam uit op 16,2 miljard Chinese yuan, of 2,6 miljard dollar,

De omzet voor de clouddochter steeg in het kwartaal met 12 procent tot 18,97 miljard yuan. De kernactiviteiten (handel) groeide met 8 procent tot 140,33 miljard yuan.

In het hele boekjaar steeg de omzet van Alibaba met 19 procent tot 853 miljard yuan, ondanks de ‘uitdagende macro-omgeving’.

Foto Shutterstock

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond