Deel dit artikel
-

Alweer 2 miljoen bezoekers voor Pathé bioscoop

Pathé, inclusief de Euroscoop-bioscopen, heeft sinds de heropening op 1 juni alweer 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Met name films als Tenet, Scoob! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn hebben hier aan bijgedragen.

Tenet draait sinds 26 augustus in de Nederlandse bioscopen, en het was de eerste grote blockbuster sinds de start van de coronacrisis in maart van dit jaar. De actiethriller bracht in zijn Nederlandse openingsweekend 1,58 miljoen euro op.

Maar ook andere grote titels zoals Scoob en Alles Is Zoals het Zou Moeten Zijn, die in juli en augustus uitkwamen, deden het goed en trokken al honderdduizenden bezoekers.

Hiermee waren dit belangrijke titels voor de filmbranche, dat een groot verlies heeft geleden met de sluiting van de bioscopen van 15 maart tot 1 juni en met de beperkte capaciteit in de zalen sindsdien. Meer dan ooit hebben bioscopen concurrentie van videodiensten als Netflix en Disney Plus.

Pathé hanteert enkele regels zoals de anderhalve meter afstand, kuchschermen en looproutes.

De groep respondenten die nog niet geweest zijn, wijten dit veelal aan praktische bezwaren zoals het verplicht online reserveren en de maatregelen waar men zich in de bioscoop aan moet houden en het algehele onveilige gevoel in openbare ruimtes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond