Deel dit artikel
-

Voor Amazon is Black Friday al begonnen

Amerikaanse retailers wachten geen moment met aanbiedingen voor Black Friday. Het grootste Amerikaanse (online) koopjesfeest valt pas 27 november, maar Amazon heeft maandag al het startschot gegeven.

Black Friday is de grote uitverkoop na Thanksgiving. Het is zoiets als de Dolle Dagen van de Bijenkorf, maar dan op nationale schaal. De online industrie heeft daar Cyber Monday tegenover gezet. Black Friday is inmiddels ook naar Europa overgewaaid, vooral naar het Verenigd Koninkrijk, maar Cyber Monday moet hier nog van de grond komen.

Traditioneel wachtten online aanbieders met aanbiedingen tot de dag zelf, naast Black Friday vooral Cyber Monday, maar vorig jaar begonnen de verkopen al veel eerder.

Het fysieke en het virtuele winkelbezoek lag vorig jaar volgens de officiële detailhandelsorganisatie flink lager. Meer dan de helft van het Amerikaanse winkelpubliek begaf zich naar de winkel of deed inkopen online: 55,1 procent tegen 58,7 procent vorig jaar. De gemiddelde bestedingen waren ook lager, maar de totale opbrengst is nog altijd een indrukwekkende 50,9 miljard dollar.

De belangrijkste reden van de daling was dat online winkels al een voorschot namen op Black Friday en eerder met aanbiedingen begonnen.

Dit jaar is geen uitzondering. Amazon heeft tot Halloween gewacht om al de eerste koopjes aan te kondigen, met name elektronica. Leden van het Prime programma (die daarvoor een vast bedrag per maand betalen) kunnen alleen al kiezen uit 30.000 aanbiedingen. Amazon heeft daartoe een Black Friday Deals winkel ingericht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond