Deel dit artikel
-

Amazon brengt IMDb TV naar Europa

Amazon voegt duizenden nieuwe titels toe aan IMDb TV en brengt de gratis videodienst voor het einde van 2019 ook in Europa uit.

Het aanbod in IMDb TV groeit met een factor drie omdat Amazon distributiedeals heef gesloten met Warner Bros., Sony Pictures Entertainment en MGMStudios. Dat maakte het gisterenavond bekend (PDF).

Amerikanen kunnen de nieuwe video’s over twee bekijken op de IMDb-site en in het aparte kanaal als onderdeel van Amazon Prime Video.

IMDb TV, dat tot voor kort Freedive heette, heeft volgens Amazon 34 miljoen kijkers wereldwijd. Die kijkers krijgen met lage frequentie reclamecommercials te zien, de voornaamste bron van inkomsten van de streamingsite.

De nieuwe videodienst is de volgende aanbieder die zich mengt in de strijd om de aandacht van de tv-kijker. Begin deze week maakten ProSiebenSat.1 en Discovery nog bekend dat ze in Duitsland een eigen, grote OTT-dienst lanceren. En cijfers van onderzoeker Multiscope lieten gisteren zien dat Nederland tegenwoordig meer kijktijd besteedt bij ondemanddiensten dan bij live tv.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond