Deel dit artikel
-

Amazon brengt spraakherkenning naar de markt, 100 miljoen subsidie

Google en Apple proberen het met Now en Siri, Amazon mengt zich nu in de strijd met Alexa. Het bedrijf publiceert een SDK voor soft- en hardwaremakers en opent een investeringsfonds van 100 miljoen dollar.

De ontwikkeling van hardware en software die reageren op het gesproken woorden krijgt hiermee een impuls. Waar Apple en Google hun spraaktechnologie enkel zelf gebruiken, stelt Amazon het beschikbaar aan iedereen die dat wilt. En Engels wil praten tegen een computer.

Alexa is Amazon cloudgebaseerde voicedienst die bijvoorbeeld het luisterend oor is van Amazon Echo.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Om deze technologie breder geaccepteerd te krijgen, en daarmee meer cloudiensten te kunnen verkopen, werkt Amazon samen met een aantal marktpartijen. Zij integreren spraak in hun eigen diensten: Pebblebee, Intuit, Stubhub, AOL, Glympse en Octoblu. De eerste producten komen in de loop van dit jaar op de markt.

Hardwaremakers krijgen een vergelijkbaar bouwpakket om online oortjes in hun apparaten te bouwen. De consument zou ‘s ochtends tegen zijn wekker kunnen zeggen: “Houd eens op” als hij afgaat. Of: “Wat voor weer wordt het vandaag?” en vervolgens antwoord krijgen. Of tegen de televisie: “Ga aan.”

Om ontwikkelaars te stimuleren innovatieve toepassingen te bouwen, en daar geld mee te verdienen, opent Amazon het Alexa Fund. Dat is een investeringsfonds dat gaat participeren in bedrijven die Alexa’s taalkennis op aantrekkelijke wijze naar de markt brengen. Amazon wil tot honderd miljoen dollar investeren.

Foto: Ben Husmann (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Nam Nguyen

Vele bedrijven zien Amazon als een groot gevaar. Maar ik ben altijd gecharmeerd van de nieuwe initiatieven van Amazon en Apple. De innovaties hebben deze bedrijven groot gemaakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond