Deel dit artikel
-

Amazon gaat verswaren Whole Foods thuisbezorgen

Amazon gaat via dochterbedrijf Whole Foods groenten, fruit, vlees en andere verswaren gratis thuisbezorgen binnen twee uur na bestelling. De bezorgoptie wordt onderdeel van loyaltyprogramma Prime Now.

De webwinkel begint in wijken in Austin, Cincinnati, Dallas en Virginia Beach maar is van plan dit snel op te schalen naar nationaal bereik. Dat moet nog voor het einde van 2018 zijn gerealiseerd.

Wie de verse boodschappen snel in huis wil hebben, moet nog naar de site van Whole Foods maar naar Prime Now. Amazon positioneert de boodschappendienst als serviceonderdeel van zijn klantenprogramma Prime en duidelijk niet als dienst van de supermarkt.

Het is mogelijk om de orders binnen een uur na bestelling te ontvangen, maar dan moet de order een minimumwaarde van 35 dollar vertegenwoordigen of de klant moet acht dollar bezorgkosten betalen.

Amazon kocht de biologische supermarktketen Whole Foods eind augustus 2017 voor 13,4 miljard dollar. Het is nu druk bezig Whole Foods eigen en de gezamenlijke propositie uit te rollen. Afgelopen najaar werd besloten dat Prime het officiële klantentrouwprogramma zou worden van de supermarkt. Amazon krijgt hiermee nog beter zicht op het online en offline winkelgedrag van zijn klanten.

Prime is in Amerika ooit begonnen als een abonnement waarmee Amazonklanten gratis en veel sneller dan normaal hun e-commercepakketjes bezorgd krijgen. In Amerika is bezorging op dag twee na de order al snel. In Nederland durft geen winkel daarmee te schermen. Prime werd in de loop van de jaren echter verder uitgebreid met zaken als onbeperkt e-books, muziek en streaming video. Sinds november 2017 wordt het klantenprogramma ook in Nederland geboden.

Foto: Britt Reints (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond