Deel dit artikel
-

Amazon koopt gebruikte boeken en games terug

Na Amerika en Engeland koopt Amazon.com nu ook in Duitsland gebruikte boeken van klanten terug. Spellen, films en elektronica zullen over niet al te lang volgen. De trend ‘re-commerce’ manifesteert zich steeds duidelijker in Europa.

Begin deze week lanceerde Amazon in Duitsland de dienst ‘Trade In’. Consumenten die een boek uit hebben, kunnen dat gratis terugsturen naar de winkel en krijgen daarvoor een tegoedbon. Er is geen limiet aan het aantal inzendingen, wel worden er eisen gesteld aan de kwaliteit van het boek. Bovendien wordt niet over de prijs onderhandeld.

Een vergelijkbare dienst ging eerder al in Amerika en daarna in Engeland van start. In de V.S. koopt de winkel ook spellen, films en elektronica op. De items worden gecontroleerd, weer ingepakt en als tweedehands items in de schappen opgenomen. Klanten kunnen dit soort items, net als bij bol.com, ook zelf verhandelen op de site, maar niet iedereen heeft zin in de administratie en logistiek die daarbij hoort.

Het verschijnsel waarbij webwinkels artikelen terugkopen van klanten wordt ‘re-commerce’ genoemd. Behalve Amazon is ook eBay actief op dit front. Verrassenderwijs toonde onlangs ook Media Markt interesse in dit verschijnsel. Door interne verdeeldheid bij de elektronicagigant ging de overname van reBuy.de echter niet door.

Foto: epw (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond