Deel dit artikel
-

Amazon koopt wifi-bedrijf Eero

Amazon.com heeft de Amerikaanse elektronicafabrikant Eero gekocht, een specialist in wifi-netwerken in huislijke omgeving.

Het is niet bekend hoeveel geld met de transactie is gemoeid. In vier rondes haalde het vier jaar oude bedrijf met dertig medewerkers negentig miljoen dollar op. Amazon zal daar een veelvoud van hebben betaald.

Met Eero in huis wil Amazon het product ‘complete wifi-dekking in je huis’ kunnen verkopen. De reden daarvoor ligt in het strategisch belang van de smartspeakers met Alexa aan boord. Deze digitale oren worden gezien als de nieuwe interface voor bediening van online diensten, waaronder winkelen.

Het wereldwijd bestverkopende product bij Amazon is een product dat het zelf ontwikkelde: de Echo Dot. Gebruikscijfers rondom de bijbehorende voicedienst Alexa: het aantal Alexa skills (‘apps’) verdubbelden eind 2018 tot tachtigduizend. Eigenaren van Alexa-apparaten spraken “tientallen miljarden keren meer tegen Alexa dan in 2017”, aldus topman Jeff Bezos. Er zijn nu 28.000 apparaten van 4.500 merken in omloop die met Alexa overweg kunnen.

Eero zit in de handel van meshnetworking. Eigenaren van de speciale wifi-kastjes hoeven niet moeilijk te doen met accesspoints en repeaters om thuis een dekkend wifi-netwerk te krijgen. De Eero-apparaten doen dat zelf en vanzelf.

Foto: darkismus (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond