Deel dit artikel
-

Amazon krijgt na zeven jaar eigen toplevel domein

Retailer Amazon lijkt na zeven jaar strijd eindelijk te kunnen beschikken over zijn eigen toplevel domein. Zeker acht Latijns Amerikaanse landen waaronder Suriname hadden bezwaar aangetekend.

De hoogste domeinbeheerder Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) ziet niet in waarom Amazon niet zou kunnen beschikken over domeinen die eindigen op .Amazon.

Het bezwaar (verwoord in diverse brandbrieven) was aangetekend omdat Amazon immers ook kan verwijzen naar het Amazone gebied. De landen kunnen overigens nog naar de rechter stappen.

Als Amazon het domein eenmaal in handen heeft, zal het vermoedelijk al zijn sites omzetten naar .Amazon.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anoniem

“Als Amazon het domein eenmaal in handen heeft, zal het vermoedelijk al zijn sites omzetten naar .Amazon.”

Dat lijkt mij wel zeer uit de lucht gegrepen en hoogst onwaarschijnlijk om tal van redenen. Amazon heeft al een aantal van deze extensies waar het nauwelijks gebruik van maakt, net als veel van die andere bedrijven die zulke extensies bezitten. Waarom zou het hier dan wel gebruik van gaan maken? Bovendien zijn mensen bekend met de .com en niet met .amazon. Denk daarnaast ook aan de SEO impact die het gaat hebben.

Ik denk eerder dat ze deze extensie hebben geregistreerd om hun merk te beschermen en misschien dat de extensie gebruikt gaat worden in advertenties. Veel meer verwacht ik er echter niet van. De tijd zal het echter uitwijzen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond