Deel dit artikel
-

Amazon wil luchtruimindeling voor drones

Amazon heeft plannen ontwikkeld voor een nieuwe luchtruimindeling, waardoor bezorgdrones veilig kunnen vliegen. Volgens Gur Kimchi van Amazon is dat realistischer dan het lijkt.

Amazon wil graag met drones spoedbestellingen kunnen bezorgen, maar loopt tegen strenge wetgeving aan. Sinds kort mag het onder strenge voorwaarden wel experimenteren. De toezichthouders hebben de regels al wel iets laten varen.

Amazon en NASA willen dat het gros van de (recreatieve) drones niet hoger dan 400 voet (122 meter) mogen vliegen, en iets snellere zakelijker varianten tussen 200 en 400 voet.

Amazon ontwikkelt de plannen niet alleen. Het doet dat samen met ruimtevaartorganisatie NASA, Verizon Communications, Harris Corp en anderen.

In ons land vreest de vereniging van verkeersvliegers (VNV) ongelukken in de lucht door de toename van het aantal drones. Piet-Hein Eldering van de VNV denkt dat het een kwestie van tijd is voordat er ongelukken gebeuren. Per 1 juli en 1 oktober zijn er nieuwe regels van kracht waar drone-bestuurders zich aan moeten houden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond