Deel dit artikel
-

Amazon opent eerste volledige supermarkt

Amazon heeft in Woodlands Hills bij Los Angeles zijn eerste Amazon Fresh supermarkt geopend. Het is de eerste uit een lange reeks. Voorlopig zijn vestigingen in Zuid Californië en in Illinois gepland.

Het is niet helemaal de eerste Amazon Fresh supermarkt. Eerder dit jaar opende Amazon al een conceptwinkel in Capitol Hill in Seattle, maar dat was meer een generale repetitie dicht bij het hoofdkantoor.

De supermarkt ziet er op het eerste gezicht helemaal niet apart uit. Het had bij wijze van spreken een Albert Heijn kunnen zijn. Je kunt er dan ook van alles kopen: van groenten en fruit tot schoonmaakmiddelen en kattenvoer. Amazon belooft lage prijzen voor onder meer Natural Whole Chicken, een zak uien en Quaker Havermout.

Het winkelwagentje (Amazon Dash Cart) beschikt over sensoren om vast te stellen wat je van de schappen hebt gehaald. Afrekenen aan de kassa hoeft dus niet, dat gebeurt automatisch.

Daarmee borduurt Amazon voort op het idee van de zelfbedieningswinkel Amazon Go, die echter meer een buurtwinkel is. De nieuwe supermarkt is ‘ontworpen vanaf de grond’.

Kennelijk om volop te kunnen experimenteren is de supermarkt niet onder auspiciën van Whole Foods Market opgezet, de gezondheidsketen die Amazon eerder overnam.

De winkel is nog momenteel niet voor iedereen toegankelijk, alleen voor genodigden uit de buurt. Uiteindelijk kunnen ook online bestellingen bij de winkel worden opgehaald, en wordt er aan de deur bezorgd.

Amazon wil niet zeggen hoeveel vestigingen van Amazon Fresh gaan komen. Voorlopig gaat het om een handvol winkels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond