Deel dit artikel
-

Amazon opent Nederlands kantoor voor zijn clouddiensten

Amazon opent een eerste kantoor in Nederland om klanten van Amazon Web Services (AWS) te ondersteunen. Het kantoor in Den Haag biedt met name ondersteuning aan bedrijven die de overstap maken naar de AWS-cloud. Hiervoor heeft Amazon Nederlandstalige accountmanagers en partner managers aangetrokken.

Nederlandse klanten gebruiken AWS al enige tijd voor zeer uiteenlopende toepassingen: van ontwikkel- en testomgevingen tot Big Data analytics, maar ook enterprise applicaties en bedrijfskritische workloads. Klanten zijn onder meer WeTransfer, Human.co, Wakoopa, Royal Dutch Shell, Unilever, PostNL en Philips.

In juli 2013 gaf De Nederlandsche Bank toestemming voor het gebruik van AWS in de Nederlandse financiële sector. Meer recentelijk was AWS nog nauw betrokken bij het StartupDelta initiatief, dat werd gelanceerd om een klimaat van innovatie en groei te stimuleren voor Nederlandse en Europese start-ups.

Naast het kantoor in Den Haag, zal AWS ook aanwezig zijn op de Amsterdam Tech Wharf, waar deskundigen startups tijdens kantooruren helpen met technisch advies.

Werner Vogels, Chief Technology Officer en Vice President van Amazon.com is in verband met de opening van het kantoor deze en volgende week in Nederland. Volgende week spreekt hij op The Next Web.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond