Deel dit artikel
-

Amazon en Pinterest grijpen naast domeinnamen

Amazon mag de top level domeinnaam .pin gebruiken, ondanks bezwaren van Pinterest. Volgens rechtenorganisatie WIPO is ‘pin’ een te generieke naam. Amazon kan op zijn beurt de gTLD .amazon weer niet claimen.

Pinterest had de zaak aanhangig gemaakt nadat Amazon de gTLD had gedeponeerd bij de Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), de organisatie die de top level domeinnamen beheert. Maar Pinterest kan de domeinnaam niet opeisen, zo besliste de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom.

Pijnlijker is dat Amazon de top level domeinnaam .amazon niet krijgt. Brazilië en Latijns Amerikaanse landen hadden bezwaar aangetekend bij het adviesorgaan Governmental Advisory Committee. Amazon is genoemd naar de Amazone rivier en die kan de online retailer domweg niet eisen. Normaal worden geografische namen nog nader bekeken binnen de ICANN, maar dat is in dit geval niet gebeurd.

Deel dit bericht

2 Reacties

WebshopAdvies

Ik snap sowieso niet waarom we de toplevel domains vrij geven. Het wordt alleen maar een groter oerwoud aan domeinen zonder een extra meerwaarde te bieden…

Jacob Lageveen

Mee eens. Sowieso is het een beetje oneerlijke competitie. Die top level domeinen zullen wel aardig aan de prijs zitten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond