Deel dit artikel
-

Registratie nieuwe gTLD’s start vandaag

Na een periode van voorregistratie komen nu de eerste gTLD’s (generieke toplevel domeinen) beschikbaar voor westerse bedrijven. Het gaat om de extensies .guru, .bike, .holdings, .clothings, .singles, .plumping en .ventures. Hostingprovider Argeweb stelt de registratie vanaf 17.00 uur open.

De komende maanden komen er nog vele andere extensies op de markt. Veel animo is er volgens Argeweb voor de extensies .Shop, .online, .app en .amsterdam.

Argeweb is een van de eerste providers die actief bezig gTLD’s aanbieden. Zo is er bij Argeweb al geruime tijd de mogelijkheid om via voorregistratie.nl een naam voor te registreren om zo meer kans te maken op een goede domeinnaam met een populaire extensie. Al tienduizenden domeinnamen zijn inmiddels in het voorregistratiesysteem geplaatst.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ton van der Reijken (DomainMasters)

De nieuwe extensies, ook wel strings genoemd, zijn bike, guru, holdings, clothing (zonder -s), plumbing (met een -b in plaats van een -p) en ventures. Vanaf nu kunnen we iedere week ca. 7 nieuwe extensies verwachten. Deze worden gefaseerd beschikbaar gesteld voor iedereen die er een wil registreren. Er zijn geen voorwaarden of beperkingen aan de registratie, maar wie het eerste komt heeft de grootste kans om te kunnen registreren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond