Deel dit artikel
-

Amazon Prime Video blijft groter dan Netflix in Duitsland

Streamingdienst Amazon Prime Video is in Duitsland de marktleider en houdt volger Netflix op een niet snel overbrugbare afstand.

Amazons videodienst heeft bij onze oosterburen een marktaandeel van 33 procent en ziet Netflix op 24 procent staan. Dat blijkt uit cijfers van Goldmedia, dat het overzicht op verzoek van Golem.de samenstelde.

Twee jaar geleden ontstond er wat roering aan de bovenkant van de lijst toen Disney+ uitkwam. Het aandeel van Prime Video zakte van 38 naar 33 en Netflix van 26 naar 24 procent. Sindsdien heeft Disney tien procent van de markt en zijn de verhoudingen tussen Amazon en Netflix gelijk.

Andere, kleinere spelers zijn streamers als Sky Ticket, DAZN en Magenta TV. De laatste is een initiatief van Deutsche Telekom.

Amazon heeft historisch gezien een ijzersterk marktaandeel in Duitsland omdat e-commerceplatform daar al heel vroeg live was. Toen webwinkels nog een een opmars moesten beginnen, was Amazon.de al zo aantrekkelijk als bol.com als warenhuis is voor Nederland.

Foto: micadew (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond