Deel dit artikel
-

Amazon promoot innovaties van startups in shop

Het Engelse filiaal van Amazon gaat de nieuwe producten van startups die net een Kickstarter of Indiegogo hebben afgerond extra promoten richting december.

Maar ook na de feestmaand zullen de deelnemers aan Amazon Launchpad, zoals het programma heet, kunnen rekenen op prominentere plekken in de shop.

Launchpad is een programma dat uit Amerika naar Engeland is komen overvliegen. Daar wordt samengewerkt met venture capitalisten en crowdfundingplatformen om veelbelovende startups een duwtje in de rug te geven. Het gaat doorgaans om aansprekende uitvindingen, wat al door het publiek met de portemonnee is bepaald.

Amazon geeft deelnemende partijen hulp bij de marketing op zijn platform, beheert de voorraad en helpt met de distributie. Hoeveel commissie daarvoor wordt gerekend, als dat überhaupt al gebeurt, is niet bekend.

Engelsen zullen in de komende dagen onder meer Kano computerknutselkit iets vaker dan gebruikelijk zien verschijnen, weet de Financial Times. Maar ook een Wileyfox 4G-telefoon en de WiF-fluitketel iKettle.

Foto: DCist (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond