Deel dit artikel
-

Amazon start ophaalpunt voor boodschappen

Amazon heeft plannen ingediend voor een ophaalpunt voor boodschappen in het Californische Sunnyvale. Net als bij Albert Heijn kan de klant via internet bestellen en zijn boodschappen later ophalen.

Amazon heeft al langer de bezorgdienst AmazonFresh in enkele grote Amerikaanse steden en binnenkort ook Londen. Maar daar zijn hoge bezorgkosten mee gemoeid en maar een beperkt aantal klanten heeft dat er voor over.

Daarom wil de online retailer naar verluidt gaan experimenteren met een zogenoemde drive-up store. De eerste komt aan 777 Sunnyvale Saratoga Road. Amazon wordt niet genoemd in de stukken die bij de gemeente zijn ingediend, maar vastgoedhandelaren zeggen dat Amazon via een dochterbedrijf de huurder wordt.

In zekere zin is het een vervolg op Amazon Locker, waarbij klanten bestellingen kunnen ophalen bij lokale 7-Eleven winkels of andere retailers.

Mogelijk is het ophaalpunt een reactie op een soortgelijk concept van zijn grootste concurrent in Noord-Amerika: Wal-Mart. Die heeft een drive-up concept in Arkansas. Ook daar kunnen een achttal auto’s tegelijk worden bevoorraad. Het ophaalpunt van Amazon krijgt een gedeeltelijke overdekking. Volgens bronnen van het Silicon Valley Business Journal heeft Amazon plannen voor de vestiging van diverse van dergelijke ophaalpunten in Silicon Valley.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sensationair

Toch wel slim. Met de groei van de bestellingen via internet weet je zeker dat dit straks zeer populair gaat worden. Zo kun je rustig op je eigen gemak je keuze maken wanneer jij dat wil en het de volgende dag gewoon ophalen. Ook geschikt voor de mensen met andere werktijden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond