Deel dit artikel
-

Amazon start Uber-achtige bezorgdienst Berlijn

Amazon lanceert de dienst Flex in Berlijn en begeeft zich daarmee op de koeriersmarkt met een Uber-achtig model.

Vervoerders kunnen zich bij Amazon aanmelden om, zo klinkt de positieve inschatting, in vier uur tijd 64 euro te verdienen met het vervoeren van pakketjes. “Je bent eigen chef en plant zelf je agenda”, luidt de wervende belofte.

Met de lancering in Berlijn worden tegelijkertijd ook de inschrijvingen geopend voor vervoerders in andere steden. Het ziet er niet naar uit dat Amazon speciale, strenge eisen stelt aan de freelance transporteurs.

Deelnemende chauffeurs krijgen een uur voordat hun dienst begint in de app te zien waar ze naartoe moeten rijden om pakketjes op te halen en af te leveren. Met dezelfde app scannen ze de QR-code om het ophalen en afleveren te bevestigen. Amazon Flex, beschikbaar voor Android en iOS, stippelt precies een route uit om een optimaal aantal pakketjes op te halen en af te leveren.

In Amerika is Flex twee jaar oud en inmiddels beschikbaar in veertig grote steden. Het model werkt goed in drukbevolkte omgevingen met veel fysieke winkels die ook via Amazon verkopen of een Amazon-magazijn.

Een gefilmde uiteenzetting vanuit het perspectief van de vervoerder:

Foto: J Stimp (cc)

Dit bericht is 20 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond