Deel dit artikel
-

Amazon stopt butler Alexa in winkelapp

De Alexa technologie wordt steeds belangrijker voor online retailer Amazon. Het Amerikaanse bedrijf heeft Alexa nu ook in zijn winkelapp gestopt, waardoor klanten met hun stem bestellingen kunnen plaatsen.

Voorlopig is die functionaliteit alleen aanwezig in de iOS app en nog niet in de Android app. Het stemhulpje kan ook worden gebruikt voor het selecteren van songs uit Amazon Music Unlimited of Prime Music.

Tot nu toe bevond Alexa zich vooral in hardware, zoals de Amazon Echo, de slimme luidspreker die sinds enkele maanden ook in Duitsland en Engeland wordt verkocht. Aan Alexa kun je allerlei vragen stellen. Hij of zij kan de lichten voor je dimmen of muziek opzetten, tenminste als de externe systemen daarvoor geschikt zijn.

Voor de nieuwe app hoeven gebruikers geen Echo in huis te hebben.

Amazon probeert Alexa ook aan derden te slijten. De digitale butler Alexa wordt onderdeel van de koelkasten van LG. LG introduceerde ook een aantal Alexa gestuurde robots, van schattig ogende hulpjes voor in de huiskamer tot grotere robots die passagiers de weg moeten wijzen op vliegvelden.

Dit jaar begint Amazon ook een eerste groeiversneller voor startende bedrijven rondom spraaktechnologie. Bij een accelerator worden de deelnemende startups actief begeleid door specialisten om snel van idee naar werkend commercieel product te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond