Deel dit artikel
-

‘Amazon wil uitzendrechten Premier League’

Amazon zou volgende maand willen meedoen aan de veiling van de live streamingrechten van voetbalwedstrijden in de Engelse Premier League. Wanneer verworven, zouden die onderdeel worden van Prime Video.

De interesse voor sportrechten, gemeld door persbureau Bloomberg, is onderdeel van een strategie om meer internationale sportrechten te verwerven. Dat blijken goede lokkertjes om klanten te werven en te behouden. In dit geval is dat voor Prime, wat oorspronkelijk puur een ‘bezorgabonnement’ was maar nu een breed pakket met gratis mediadiensten.

In andere landen heeft Amazon al uitzendrechten, zowel ‘radiorechten’ als videorechten, voor onder meer American football, tennis en voetbal. Afgelopen najaar scoorde het bijvoorbeeld de streamingradiorechten voor de Champions League en de Bundesliga.

De Premier League veilt volgende maand zeven pakketten met streamingrechten. De grootst bevatten 32 wedstrijden, de kleinste twintig. Kenners die Bloomberg raadpleegde denken dat de Amerikaanse e-commercegigant gaat bieden op een kleiner pakket.

De live tv-rechten van de Premier League zijn sinds 2015 voor de periode van drie jaar in handen van Sky en BT.

Foto: Matthew Wilkinson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond