Deel dit artikel
-

Amazon UK roept hulp sigarenboer in

De Britse vestiging van Amazon heeft een samenwerking aangekondigd met 5.000 kleine winkels die als ophaalpunt gaan fungeren.

Volgens de Britse krant Telegraph is al enige tijd geëxperimenteerd met de bezorging van kleine artikelen als boeken en kleding, maar nu staat men op het punt om de diensten nationaal uit te rollen.

In Engeland zijn tabaks- en tijdschriftenwinkels vaak tot middernacht open. Ook kunnen klanten artikelen makkelijker terugbezorgen. Dat laatst gebeurt met hulp van Paypoint, dat onder de noemer Collect+ een netwerk heeft van 4.900 winkels, waaronder Spar en Costcutter.

Net als in de Verenigde Staten, is ook de Britse Amazon een grootgrutter geworden die naast boeken tegenwoordig ook verse voedingswaren levert.

In de VS werkt Amazon al samen met 7-Eleven.

In Nederland maakte webwinkel Coolblue deze week bekend dat bestellingen voortaan kunnen worden afgehaald bij tweeduizend afhaalpunten. Dat kan bij vestigingen van PostNL of bij Post NL-servicepunten bij Primera, Bruna, Jumbo en Albert Heijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Slim om deze service aan te beiden. Mensen hebben graag de keuze uit bezorg- en ophaalmogelijkheden. Ook het makkelijker terugbrengen van artikelen wordt door veel mensen gewaardeerd.

Als bol.com dit soort mogelijkheden zou bieden, kan dit bedrijf nog een kans maken tegen Amazon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond