Deel dit artikel
-

Amazon verplicht shops tot opgeven lokale retouradressen

Webwinkels die Amazon in Europa gebruiken om te handelen, zijn vanaf volgende maand verplicht om in ieder land een lokaal retouradres op te geven. Of de retourkosten naar elders voor eigen rekening te nemen.

Dat valt te lezen in de herziene regels voor Amazon Fulfillment die op 2 maart ingaan, meldt Salesupply.

Amazon Fulfillment is een dienst waarbij webwinkels hun voorraad in de schappen kunnen leggen in de opslagcentra van Amazon. Zodra de shop via Amazon een order krijgt, kan er direct vanuit het magazijn worden uitgeleverd. De winkelier maakt in feite gebruik van Amazons processen en betaalt daar ook voor.

Om de lokale dienstverlening in Europa te verbeteren, en consumenten niet met hoge retourkosten op te zadelen, worden webwinkels vanaf volgende maand verplicht om voor ieder land een retourproces in te regelen.

Foto: Mark Hunter (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

W.D.N.Vriend

Amazon regelt dit zelf niet?

Z.Eur

Amazon handelt retourzendingen niet zelf omdat retourproducten of gerepareerd moeten worden of geinspecteerd moeten worden om te bekijken of ze opnieuw verkocht kunnen worden.
Verder worden bij veel bedrijven bestellingen van hun leveranciers direct afgeleverd bij het pakhuis van Amazon zonder dat medewerkers van dat bedrijf ooit zelf bij Amazon langs gaan.
Je kan zelfs niet zomaar ff langs gaan om je goederen te bekijken want die liggen verspreid over het pakhuis van Amazon.

Henny van der Pluijm

Zo te zien worden in dit bericht 2 dingen door elkaar gehaald.

Het lijkt alsof het lokale retouradres een uitvloeisel gaat worden van het werken met Amazon Fulfillment.
Is niet het geval.

Het gaat zo worden:

. Voor producten waarbij de shop ZELF de uitlevering doet aan klanten in andere landen (bijv van Nederland naar Duitsland) moet een lokaal (bijv Duits) retouradres worden ingesteld.

. Voor producten die worden uitgeleverd via Fulfillment by Amazon (FBA) is het retouradres gewoon het magazijn van waaruit de producten geleverd worden. Dat is per definitie al lokaal.

Rik Snel

Hennie, als ik kijk op de nederlandse versie van Amazon zie ik nog geen andere producten dan boeken. Begrijp/zie ik het dan goed dat dit alleen een effect heeft op nederlandse leveranciers die in het buitenland leveren, via Amazon?

Henny van der Pluijm

Rik, ja, dit bericht heeft om die reden geen betrekking op Amazon.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond