Deel dit artikel
-

Amerikaanse publieke omroep koopt Pocket Casts

De Amerikaanse publieke zender NPR koopt de populaire podcastsoftware Pocket Casts.

Samen met drie andere grote makers van podcasts, te weten: WNYC Studios, WBEZ Chicago en This American Life, heeft NPR de mobiele software gekocht. Ze willen de app doorontwikkelen. Het vinden en publiceren van podcasts moet makkelijker worden.

Kennelijk kunnen ze dat sneller en beter dan de oorspronkelijke ontwikkelaar van de software bereid is te doen. Shifty Jelly uit Australië verzon Pocket Casts en bouwde het compleet uit eigen middelen. Er was geen venture capital bij betrokken. De transactie gaat enkel over de podcastsoftware, niet over de mobiele ontwikkelaar.

De vier nieuwe eigenaren stellen Owen Grover aan als CEO. Hij was eerder de leider van streaming audioplatform iHeartRadio.

Apple, Google en Spotify zijn vermoedelijk de drie grootste leveranciers van software om podcasts mee te luisteren. Het medium is, ondanks de leeftijd van bijna vijftien jaar, echter nog zo pril dat de markt voor softwareleveranciers nog open ligt.

Foto: popofatticus (cc)

Dit bericht is 5 keer gedeeld

2 Reacties

EVDP

De ontwikkeling die podcasts in de afgelopen 24 maanden doormaakt is bijzonder (leuk).

Erwin Boogert

Eens. Mag ik je daarom ook wijzen op een korte rubriek in de komende Emerce Magazine waarin Ben van der Burg zijn visie op de komende ontwikkelingen geeft? Volgende week vrijdag op de deurmatten en zoek dan even naar ‘Drie vragen aan’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond