Deel dit artikel
-

Amerikaanse regering wederom in beroep in TikTok zaak

De soap rond video-app TikTok is nog niet voorbij. De Amerikaanse regering heeft maandag beroep aangetekend tegen een bevel van een federale rechter die het Ministerie van Handel verbiedt om TikTok beperkingen op te leggen.

De regering Trump wilde dat TikTok zijn Amerikaanse activiteiten staakt tenzij de belangen worden ondergebracht bij Walmart en Oracle, twee Amerikaanse bedrijven. Daarover is tot nu toe geen enkele overeenstemming bereikt, ook al omdat China niet akkoord gaat met de gedeeltelijke verkoop van het Chinese bedrijf.

Volgens Trump slaat TikTok te veel gegevens op, die via moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terechtkomen. Concrete aanwijzingen daarvoor zijn er niet.

Het beroep is ingesteld tegen het vonnis van rechter Carl Nichols van 7 december en wordt voorgelegd aan het Amerikaanse Hof van Beroep voor het District of Columbia.

Er loopt ook nog een beroep tegen een eerder vonnis van rechter Wendy Beetlestone in Pennsylvania die ook al bepaalde dat de beperkingen die de regering Trump wilde opleggen veel te ver gaan. Die zaak wordt pas in februari behandeld.

Het ziet er niet naar uit dat de kwestie wordt opgelost voor de machtswisseling op 20 januari. Het is nog maar zeer de vraag of de aanstaande president Joe Biden de strijd tegen TikTok wil voortzetten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond