Deel dit artikel
-

América Móvil kan belang in KPN uitbreiden

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn overeenkomst met KPN over het maximale belang in de organisatie met onmiddellijke ingang opgezegd. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om het belang in KPN uit te breiden tot 30 procent of meer. 

Deze opmerkelijke stap komt nog geen week nadat KPN heeft besloten om zijn Duitse dochter E-plus af te stoten. Tot op heden is onduidelijk in hoeverre América Móvil daarmee heeft ingestemd. Formeel moeten de Mexicanen daarvoor nog toestemming geven, zo liet een woordvoerder van het bedrijf vrijdag weten aan Reuters.

KPN was voor América Móvil juist interessant vanwege het Duitse belang. De Mexicanen hebben telkens geprobeerd om in Europa voet aan de grond te krijgen via acquisities, maar buiten Telecom Austria is dat niet echt gelukt.

Het Mexicaanse bedrijf heeft niet laten weten of het geïnteresseerd is in een groter belang, aldus een woordvoerder van KPN tegenover het ANP. Bij een belang van meer dan dertig procent is een investeerder verplicht een openbaar bod op alle uitstaande aandelen uit te brengen. América Móvil heeft eerder aangegeven het belang in KPN gedurende de looptijd van de overeenkomst niet uit te breiden tot dertig procent of meer.

De samenwerkingsovereenkomst was aangegaan voor onbepaalde tijd. Beide partijen hadden een opzegtermijn van twee maanden. KPN zou ook toegang krijgen tot de strategische ervaring en commerciële en financiële expertise van AMX door de vorming van werkgroepen.

De twee commissarissen van América Móvil blijven in elk geval aan zolang AMX minstens twintig procent van de aandelen KPN bezit.

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond