Deel dit artikel
-

América Móvil en KPN zijn aan het speeddaten

De paringsdans tussen het Mexicaanse América Móvil en KPN is serieus begonnen. Dinsdagavond nabeurs bekrachtigde América Móvil zijn bod op 27,7 procent van de KPN-aandelen, maar beide partijen zijn al een week in gesprek met elkaar.

Volgens Bloomberg hebben beide partijen al gesproken over procurement, KPN dochter iBasis en de aanschaf van toestellen. Naar verluidt zijn het niets anders dan oriënterende gesprekken. want formeel vindt KPN het bod van acht euro per aandeel te laag.

Van de kant van América Móvil worden de gesprekken gevoerd door Daniel Hajj en CFO Carlos Garcia-Moreno. Van de kant van KPN gaat het om Eelco Blok en interim CGO Eric Hageman.

Het Mexicaanse bedrijf wil geen direct bod op de Duitse dochter E-Plus uitbrengen en aan belang van minder dan 27 procent is geen bezwaar.

América Móvil is al geruime tijd op zoek naar Europese partners, maar eerdere pogingen om belangen te nemen in het onder meer het Servische Telekom Srbija, de grootste Spaanse mediagroep Grupo Prisa en Telecom Italia mislukten. Het bedrijf van Carlos Slim koos KPN vooral omdat de waarde van de aandelen met dertig procent is gedaald.

In een formele reactie laat KPN vanochtend weten dat men het bod van de Mexicanen zorgvuldig zal bestuderen. Een reactie op het bod volgt binnenkort. Het bedrijf blijft vooralsnog van mening dat acht euro per gewoon aandeel KPN substantieel onderwaardeert. ‘We blijven alle strategische opties onderzoeken.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond