Deel dit artikel
-

Amsterdam en Arnhem vechten om titel Bitcoin hoofdstad

Amsterdam en Arnhem zijn verwikkeld in een strijd om de titel Bitcoin hoofdstad van de wereld. BitStraat en BitPay willen honderd Bitcoin betaalautomaten installeren in winkels in Amsterdam, maar vooralsnog neemt Arnhem de leiding.

Voor alle duidelijkheid: Het gaat niet om terminals waar bitcoins voor euro’s kunnen worden omgeruild, maar om betaalkassa’s, tablets met software in een speciale houder (zie foto onder) die in winkels komen te staan.

BitPay deelt die apparaten gratis uit aan de eerste honderd deelnemende retailers in de hoofdstad. Tot een omzet van 900 euro per maand is het gebruik gratis, valt de omzet hoger uit dan betaalt de winkelier 10 euro per maand.

BitStraat is ontstaan uit de gedeelde passie van studievrienden Kasper Keunen en Max Barendregt. Met het initiatief willen zij een actieve Bitcoin gemeenschap van de grond tillen, met zo min mogelijk risico’s voor winkeliers.

Volgens Cointelegraph hebben inmiddels 18 Amsterdamse winkels toegezegd, hoewel niet alle 18 de terminal al in huis hebben. Deelnemers zijn onder meer café Hofje van Wijs en Pakhuis de Zwijger, waar nu al maandelijks een Bitcoin evenement wordt gehouden. De Amsterdammers hopen volgend voorjaar honderd deelnemers te hebben.

Maar Arnhem loopt voor op Amsterdam. Het initiatief Arnhem Bitcoincity van Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof heeft inmiddels 36 deelnemers. De drie ondernemers werden op hun beurt geïnspireerd door Bitcoin Boulevard in Den Haag, waar tien winkels actief zijn.

Uit de statistieken over de omzet en het aantal transacties valt wel af te leiden dat de belangstelling sinds de start ietwat gedaald is, hoewel de omzet is gestegen.

Deel dit bericht

2 Reacties

donnie

tot er echt zinnig financieel toezicht is geregeld is dat hele Bitcoin gebeuren niet serieus te nemen.

B. Recht

Wat versta je onder “zinnig financieel toezicht”?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond