Deel dit artikel
-

Amsterdam Drone Week trekt grote bedrijven aan

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing, maar ook personenvervoerder Uber, zijn partners geworden van de eerste Amsterdam Drone Week (ADW), die van 26 tot en met 30 november in RAI Amsterdam plaatsvindt. Tijdens ADW gaan volgens de organisatie de nodige dronewereldprimeurs de lucht in. Naast nieuwe Europese regelgeving wordt personenvervoer door de lucht in grote steden, de zogenaamde Urban Air Mobility, het centrale thema.

In 2019 is er Europese regelgeving op komst voor de onbemande luchtvaartuigen. Voor sectoren als defensie, politie, gezondheidszorg, logistiek en transport is sluitende regelgeving een voorwaarde om de nieuwe dronetoepassingen ook daadwerkelijk te kunnen gaan benutten. Zo heeft Uber concrete plannen om taxidrones in te zetten voor het vervoer van passagiers.

Spelers uit 28 Europese landen die zich bezighouden met technologie, toepassingen en regelgeving van drones komen daarom samen tijdens de Amsterdam Drone Week, een samenwerking tussen European Aviation Safety Agency (EASA), de Europese organisatie voor veiligheid in de luchtvaart en RAI Amsterdam. Ook het ministerie van Infrastructuur is partner.

Veel evenementen rondom drones waren tot dusverre gericht op technologie. Amsterdam Drone Week richt zich nadrukkelijk op het bijeenbrengen van alle spelers die nodig zijn om de verschillende industrieën een veilige en doelmatige infrastructuur te bieden gebaseerd op internationale wet- en regelgeving bijvoorbeeld in de beveiliging, infrastructuur, land- en tuinbouw en autoriteiten (zoals politie, hulpdiensten en gezondheidszorg); van overheid, producenten, eindklanten, technologiebedrijven tot kennisinstellingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond