Deel dit artikel
-

Negentig miljoen groeigeld voor vliegende Ubers

Een elektrisch straalvliegtuigje voor iedereen. Dat is de droom van de Duitse vliegtuigbouwer Lilium waarin de investeringsbedrijven van Ev Williams, Niklas Zennström en de Chinese gigant Tencent samen negentig miljoen dollar in investeren.

Over een x-aantal jaar moeten de toestellen van Lilium doen wat de taxi’s van Uber nu doen: een of enkele mensen op afroep oppikken en zo snel mogelijk van A naar B brengen. Het verschil met de taxi’s van nu is dat de Duitse vehikels honderd procent elektrisch zijn en door de lucht gaan.

De vergelijking met Uber is niet erg vergezocht, want om het topmanagement te versterken trok het onlangs mensen van Gett, Tesla en Airbus aan (PDF). De eerste twee doen, of ambiëren op zijn minst, op internationale schaal aan on demand vervoersdiensten.

Lilium ontving eind 2016 een investering van tien miljoen dollar en kan nu gaan doorpakken met nog eens negentig miljoen dollar extra groeigeld.

Atomico van Skype-oprichter Niklas Zennström is ook een van de financiers achter de bezorgdrones van Starship Technologies die steeds wat vaker zijn te zienop de internationale trottoirs.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frank Loots - Stool Commerce

Wauw, hoe cool is dit wel niet. Ik denk echt dat we hier de toekomst zien van hoe we ons zullen gaan vervoeren, zowel personen als goederen. Ik ben benieuwd of ik dit nog ga meemaken!

Frank Loots | Interim E-Commerce Professional
http://www.stoolcommerce.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond