Deel dit artikel
-

Amsterdam geselecteerd als excellence center om AI-talent te behouden

Amsterdam is door de European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) geselecteerd als ELLIS Unit om talent in machine leren en aanverwante AI-onderzoeksvelden voor Europa te behouden.

Het initiatief dat Europees toptalent op het gebied van machine leren samenbrengt, moet Europa in staat stellen concurrerend te zijn in moderne AI en te profiteren van positieve economische en maatschappelijke effecten. De ELLIS Units brengen voor de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen euro aan financiering in heel Europa samen. Naast Amsterdam komen er nog excellence centra in zeventien andere Europese steden en in Israël.

De European Laboratory for Learning and Intelligent Systems is een pan-Europese inspanning die in 2018 van start ging om de Europese topkwaliteit van het onderzoek op het gebied van machine leren en aanverwante gebieden te bevorderen. Het is erop gericht Europese onderzoekers excellente mogelijkheden te bieden om hun onderzoek in Europa uit te voeren en de volgende generatie Europese jonge onderzoekers op dit strategisch belangrijke gebied te koesteren. Het doel is Europa in staat te stellen concurrerend te zijn in moderne AI en te profiteren van positieve economische en maatschappelijke effecten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Fien

Nu hebben we zoveel last van files. We hebben heel goed internet in Nederland. Waarom clusteren bedrijven zich nog steeds rondom Amsterdam? Waarom niet gewoon eens in de buitengebieden? Wat is dat toch dat die bedrijven zich hutje op mutje vestigen in Amsterdam?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond