Deel dit artikel
-

Amsterdam krijgt ‘cyberbank’ voor laptops

Op 10 december opende Cybersoek in Amsterdam de eerste Cyberbank van Nederland. De Cyberbank is een soort voedselbank voor laptops en digitale ondersteuning. De gemeente Amsterdam is partner van initiatiefnemer Cybersoek.

Amsterdammers met een laag inkomen en een stadspas (‘groene stip’) kunnen begin 2022 tegen betaling van statiegeld van 20 euro aanspraak maken op een laptop. Organisaties en particulieren kunnen de laptops doneren, die vervolgens worden opgeknapt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Cybersoek is een platform in Amsterdam voor digitale zelfredzaamheid, door ondersteuning en educatie. Alle Amsterdammers kunnen terecht bij Cybersoek met hun digitale vragen, zodat zij mee kunnen doen in een samenleving waarin bij iedereen en alles online is. Het platform bestaat al 20 jaar.
Vanaf de eerste coronagolf in 2020 voorziet de gemeente Amsterdam 3750 volwassen Amsterdammers tot einde van dit jaar van een opgeknapte laptop. Ook hebben 2364 mensen een internetabonnement in de vorm van een dongel ontvangen.

Cybersoek had bij deze eerdere actie ook een belangrijke rol als intermediair, en geeft daarnaast begeleiding bij digitale hulpvragen en/of gebreken aan computers. Voor de Cyberbank kunnen deelnemers met een stadspas met een groene stip zich elke eerste maandag van de maand aanmelden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

elisabeth

Laptop nodig

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond