Deel dit artikel
-

‘Verhuur van laptops door het dak, ongeëvenaard’

“De volumes waarin we computers verhuren zijn een veelvoud hoger dan normaal. De vraag naar apparatuur voor thuiswerken is buitenzinning”, vertelt directeur Leon Timmermans van FlexIT. Hij is een van de grootste in- en verkoper van IT-hardware in Europa.

Timmermans koopt tweedehands computers, telefoons en andere IT-apparatuur in bulk op. Ook koopt hij producten bij fabrikanten die op het punt staan nieuwe generaties hardware uit te brengen. Die willen de ‘oude’ kwijt. FlexIT poetst alles op tot nieuw bruikbaar in Nederland en Polen en verkoopt en verhuurt het dan weer.

Exacte aantallen noemt de ondernemer uit het zuiden niet, maar het gaat om duizenden items per dag.

Door het coronavirus moet een groot deel van Europese werknemers verplicht thuiswerken, maar daar zijn werkgevers niet altijd goed op voorbereid. “Na Italië kwam Spanje en werd de vraag buitenzinnig. Nu komen Duitsland en Engeland op gang. Nederland is al wat verder met voororganiseren”, dus wat beter uitgerust voor werken op afstand.

“De vraag is groter dan wat we kunnen aanbieden. Een van de resellers, dat is ons verkoopkanaal, vroeg vorige week om 22.000 laptops en een ander om drieduizend telefoons. Bij refurbished kunnen we er tweeduizend per dag aan als we alles aanzetten.”

En afwijken van zijn gangbare processen wil de ondernemer niet, want circulair moet centraal blijven staan. Dat is de filosofie die ten grondslag ligt aan het bedrijf. “Tegen resellers zeg ik ook dat dit het moment is om door te pakken op circulair.”

“We doen veel in de eventindustrie en werden hard getroffen door het coronavirus vanwege annuleringen. Toen heb ik ingezet op thuiswerken en ben campagnes gaan draaien via Google en socialmedia.”

FlexIT is mogelijk de grootste voorraadhoudende onderneming met IT-apparatuur. Fabrieken en retailers zijn er immers niet bij gebaat grote voorraden aan te houden. Timmermans wel. Hij verhuurt zaken als computers, telefoons, printers en beamers in bulk. Vorige week aan de organisatie van de politieke verkiezingen in Duitsland.

De productvergelijker uit de stal van DPG Media, Tweakers Pricewatch, ziet de interesse voor categorieën als webcams, headsets en monitoren door het dak gaan. Coolblue herkent dat: “Mensen bestellen extreem veel meer thuiswerkplekken, apparatuur om met elkaar contact te houden en spullen om huishoudens draaiend te houden. We zien de afgelopen dagen alleen al in monitoren, webcams en vriezers een groei van honderden procenten.”

Foto: Blue (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Howard - Rambling Rose

Een beetje positief nieuws is ook wel eens fijn:-) Het is goed om te zien dat mensen ook gewoon naar oplossingen zoeken. Ook al ben ik van de ‘oude generatie’ zoals onze kinderen af en toe zo fijntjes mededelen (vooral als ze hun zin niiet krijgen) heb ik altijd gezorgd voor een redelijke PC en smartphone. Nu krijgen ze hun huiswerk via Smartschool en blijven in contact met vrienden, vriendinnen en school. Ieder nadeel (als je het zo wilde zien) heeft zijn voordeel:-)
Verder wens ik eenieder gezondheid en wijsheid in deze lastige tijd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond