Deel dit artikel
-

Amsterdam School of Data Science start minor in data science

De Amsterdam School of Data Science biedt vanaf komend studiejaar de minor Data Science aan voor alle universitaire bachelorstudenten.

Bij data science gaat het om het ontdekken van verborgen patronen, gebruikmakend van computers, hersenkracht en de stortvloed aan data. Tijdens de minor leren de studenten hoe zij statistiek toepassen op grote datasets, computers programmeren, en data verzamelen, opslaan en ontsluiten. Bovendien leren ze machine learning-algoritmiek gebruiken en data visualiseren, waarbij ze tegelijkertijd oog houden voor de ethische en privacy-aspecten.

Affiniteit met computers en statistiek is wel een vereiste voor deelname aan het Engelstalige minorprogramma dat een half jaar duurt.

De vraag op de arbeidsmarkt naar mensen met deskundigheid op het terrein van data science is enorm, zegt Evangelos Kanoulas, programmadirecteur van de masteropleiding Information Studies, een van de masters die studenten na afronding van de minor kunnen kiezen als vervolgopleiding. ‘Vrijwel dagelijks worden we door bedrijfsleven en overheid benaderd met de vraag naar talentvolle studenten met kennis van data science.’

De minor staat open voor bachelorstudenten van de UvA en VU, maar ook van andere universiteiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond