Deel dit artikel
-

Amsterdamse winkel voor Surface Pro

Microsoft opent vandaag in Amsterdam een Windows Brand Store voor de Surface Pro, de professionele versie van zijn tablet die eind mei in Nederland beschikbaar zal zijn. Nieuw is dat ook alle artikelen in de winkel gekocht kunnen worden.

De Surface Pro is bedoeld voor de zakelijke markt en verschilt dan ook van de goedkopere variant RT die al enige tijd in Nederland te koop is. Op de Surface Pro kan standaard Windows-software draaien in de desktop omgeving, terwijl op RT dat alleen met aangepaste software kan.

Microsoft Nederland heeft nog geen prijs aangekondigd, maar in de VS is hij met 899 dollar even duur als de duurste iPad.

De verkopen van de Microsoft-tablets zijn tot nu toe achterbleven bij de verwachtingen. De Surface Pro verkoopt wel beter dan de RT-versie. Volgens cijfers die in maart werden gepubliceerd heeft Microsoft ongeveer 1,5 miljoen tablets verkocht, minder dan verwacht. Wel zijn er meer RT’s dan Pro’s verkocht: een miljoen versus een half miljoen Pro-versies.

De winkel aan de Kalverstraat 101 is tot 9 juni open. In de Windows Store zal vooral aandacht worden besteed aan verschillende scenario’s: werken, spelen en delen. Nieuw is dat de Windows Store ook een echte winkel zal zijn waar aankopen gedaan kunnen worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

harry

‘Openen’ is niet helemaal het juiste woord Microsoft had in de Kalverstraat al een popupwinkel met Surface RT-apparaten.

Redactie

Die winkel is niet van Microsoft en wordt tussentijds verhuurd aan anderen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond