Deel dit artikel
-

Apple verrast markt met goede iPhone-cijfers

Apple heeft het afgelopen kwartaal 31 miljoen iPhones verkocht en 14,6 miljoen iPads in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar. De verkoop van iPhone ging daarmee 20 procent omhoog ten opzichte van vorig jaar, de verkoop van iPads ging 14 procent omlaag.

Apple verkocht wel meer iPhones in het tweede kwartaal: 37,4 miljoen, maar het beeld wijkt niet af van vorig jaar, toen de verkopen ook tijdelijk daalden in afwachting van nieuwe modellen. Een nieuwe iPhone 5S wordt dit najaar verwacht.

Apple boekte nog altijd 6,9 miljard dollar winst op een omzet van 35,3 miljard en ook dat was beter dan gehoopt, zij het dat de winst wel flink is gedaald, met 21,6 procent.

Analisten hadden geen hoge verwachtingen van het derde kwartaal. Apple heeft immers het afgelopen half jaar geen nieuwe producten uitgebracht, afgezien van nieuwe MacBooks Airs. Apple wist ook nog eens 3,8 miljoen Macs te verkopen, iets minder dan de vier miljoen van een jaar geleden, maar geen slecht resultaat te midden van inzakkende pc-verkopen. De ietwat tegenvallende verkopen van iPads komen niet als een verrassing. De laatste modellen, waaronder de iPad Mini, dateren van najaar 2012.

iTunes was goed voor een omzet van 4,3 miljard dollar. De winkels van Apple brachten 4,1 miljard dollar op. Het bedrijf heeft nu 408 eigen vestigingen en dit najaar komen er nog eens negen bij, aldus CFO Peter Oppenheimer in een toelichting.

In een verklaring wijst Apple nogmaals op ‘nieuwe producten’ die in het najaar worden uitgebracht, vanzelfsprekend zonder op details in te gaan.

(meer informatie volgt)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond