Deel dit artikel
-

‘Apple brengt in 2022 AR-headset uit’

Apple gaat niet eerder dan in 2022 een AR headset lanceren. Dat zou blijken uit een interne presentatie bij Apple, waarover The Information schrijft. In 2023 zou er een lichtgewicht bril volgen.

De presentatie zou vorige maand bij Apple zijn gehouden door Mike Rockwell, die de AR activiteiten bij Apple overziet.

Apple Glasses, zo luidt de naam van het product, zou eerst begin 2020 verschijnen. Ook werden aanwijzingen voor een dergelijk product aangetroffen in iOS 13, de software voor iPhones en iPads.

In het openbaar heeft Apple nog nooit gepraat over een eigen AR headset of bril. Ook is het op zijn minst vreemd dat Apple al zo vroeg details deelt over een toekomstig product (het Steve Jobs Theater was gevuld). Meestal probeert het bedrijf nieuwe producten ook intern stil te houden.

Een introductie in 2022 of nog later zou betekenen dat Apple erg laat deze markt betreedt.

AR gaat vermoedelijk al wel een rol spelen bij de nieuwe iPad Pro’s, die volgens Bloomberg begin 2020 worden verwacht. Naast twee camera’s krijgt de iPad een klein gat voor een 3D sensor. Daarmee worden eerdere geruchten over drie camera’s tegengesproken. De 3D sensor zou onder meer voor FaceID worden gebruikt, waarmee het gezicht van gebruikers wordt herkend.

Mockup via iLounge

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond