Deel dit artikel
-

Apple koopt maker virtuele IKEA-catalogus

IKEA moet op zoek naar een andere leverancier om zijn papieren catalogus te laten verrijken met augmented reality. Zijn huidige, het Duitse Metaio, is door Apple gekocht en neemt geen klanten meer aan.

Ruim tien jaar geleden opgericht als project binnen Volkwagen kwam Metaio een paar jaar later op eigen voeten te staan. Eind vorig decennium werden de Duitsers in een adem genoemd met bedrijven als Layar en Total Immersion vanwege hun mobiele expertise met augmented reality. Die kennis gaat nu naar Apple.

Hoeveel de Amerikanen voor het technologiebedrijf hebben betaald, is niet bekend. Eigenlijk is er vrijwel niets bekend over de transactie, enkel de bevestiging dat ze heeft plaatsgevonden.

De Duitsers leveren aan bedrijven een technologie waarmee ze real world-objecten scanbaar maken met mobieltjes en op het beeldscherm een extra datalaag toevoegen. In het geval van de catalogus van IKEA kan dat je huiskamer zijn met daarin digitale objecten uit de gids. Voor Audi maakten ze een mobiele app die bijvoorbeeld op het dashboard van auto’s laat zien welk knopje wat doet.

Onder de naam Junaio had het bedrijf ook een augmented reality-browser in de app stores liggen. Die verdwijnt per volgende eind volgende maand.

Het meest recente project is de zogeheten 6D Holodeck-technologie:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deze techniek wordt onder meer ingezet richting de spellenmarkt. Die activiteiten, inclusief de bijbehorende SDK, gaan ook op slot.

Foto: Derek Mindler (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

TPW

Pff die blijven ook opkopen! wel een mooi product hoor

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond