Deel dit artikel
-

Apple neemt expert zelfrijdende auto’s over

Apple ziet blijkbaar nog steeds brood in zelfrijdende auto’s. Het bedrijf heeft startup Drive.ai overgenomen, of in elk geval een twaalftal ingenieurs, want dat is nog niet geheel duidelijk.

Het bedrijf sluit vrijdag al de deuren en de CEO lijkt op straat te komen staan, evenals enkele administratieve medewerkers.

Medeoprichter Sameep Tandon, die al op Stanford University software voor autonome auto’s schreef, had het bedrijf deze maand al verlaten. Zijn partner Tao Wang was al in februari vertrokken.

Toch was het bedrijf al een eind gevorderd, getuige een samenwerking met Arlington, Texas waar shuttlebusjes werden getest.

Ook was er in 2017 heel even sprake van dat het ‘robottaxi’s’ zou leveren aan Lyft, een concurrent van Uber.

Het is onduidelijk wat Apple nog wil met zelfrijdende auto’s. Enkele jaren terug leek dit het grootste project ooit voor het Amerikaanse bedrijf te worden, maar eerder dit jaar werden nog 190 werknemers die aan een autonome auto werkten op straat gezet. Wel werd vorig jaar Doug Field van Tesla ingehuurd. Apple zou volgens geruchten hebben afgezien van een eigen auto, maar lijkt nog wel interesse te hebben in software ontwikkeling.

Toevallig heeft ook Uber een bedrijf aangekocht voor de ontwikkeling van autonome auto’s, Mighty AI. Hoeveel ervoor is betaald is niet duidelijk. Het bedrijf traint data ten behoeve van computervisie modellen. Uber werkt al enkele jaren aan zelfrijdende auto’s en wil ze zelf volgend jaar uitrollen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond