Deel dit artikel
-

Apple sluit ‘beste maartkwartaal ooit’ af

Apple genereerde in het afgelopen kwartaal 61,1 miljard dollar omzet, 16 procent hoger dan een jaar geleden. De winst kwam uit op 13 miljard dollar, 2,8 miljard meer dan vorig jaar. ‘Het beste maartkwartaal ooit,’ aldus CEO Tim Cook in een toelichting.

Apple verkocht 52 miljoen iPhones, iets meer dan een jaar geleden, maar fors minder dan in het kwartaal ervoor (77 miljoen). Daarnaast werden 9,1 miljoen iPads en 4 miljoen Macs verkocht.

De omzet uit diensten eindigde met 9,2 miljard dollar 31 procent hoger en de categorie overige producten (onder meer Apple Watch) was goed voor 4 miljard.

De cijfers zijn beter dan verwacht, maar het aantal verkochte iPhones, hoewel dus hoger dan vorig jaar, valt analisten toch wat tegen. Cook nam iedere twijfel over de verkoop van de iPhone X weg. Het is de best verkochte iPhone van het afgelopen kwartaal.

De vrees dat Apple slecht zou presteren in Groot-China bleek ongegrond: in alle regio’s was groei te zien, juist in China en Japan.

Apple maaktevanavond in een telefonische toelichting bekend dat Polen, Noorwegen en Oekraïne volgende maand Apple Pay krijgen.

Voor het derde kwartaal verwacht Apple een omzet van minimaal 51,5 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond