Deel dit artikel
-

Apple steeds meer afhankelijk van iPad en iPhone

Apple moet het in toenemende mate hebben van zogenoemde post pc-apparaten als iPod, iPhone en iPad. Daarvan heeft het bedrijf er vorig jaar 172 miljoen verkocht.

Zij genereren 76 procent van de omzet van het bedrijf, zo maakte CEO Tim Cook vandaag bekend bij de presentatie van de nieuwe iPad.

In totaal heeft Apple 2011 315 miljoen iOS apparaten verkocht, iets meer dan wat Google heeft kunnen realiseren met Android (300 miljoen). Apple heeft dus ongeveer de helft daarvan geleverd in een enkel jaar. En alleen al in het laatste kwartaal verkocht Apple 62 miljoen iOS apparaten. iPhones en iPads samen zorgden voor resp. 61 en 24,95 miljard dollar omzet.

De grote vraag is of Apple het lukt een nieuwe categorie aan te boren. De verkopen van MacBooks lijken te profiteren van de populariteit van de iPads en iPhones, maar halen het niet bij die van tablets en smartphones. Ook voor Apple TV moet het wonder nog gaan komen. Dit product leverde in drie maanden ‘slechts’ 140 miljoen dollar op. Naar verluidt werkt Apple al enige tijd aan een stemgestuurde televisie, maar die lijkt niet op zeer korte termijn te verschijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond