Deel dit artikel
-

Apple televisie lijkt weinig meer dan een nieuwe Apple TV

Apple lijkt te hebben afgezien van de introductie van een eigen televisie, mogelijk met het oog op de hevige concurrentie op dit gebied en lage marges. Volgens Bloomberg is de langverwachte televisie weinig meer dan een nieuw model Apple TV, maar dan wel met een eigen App Store.

De nieuwe Apple TV zou reeds in april worden aangekondigd, maar niet eerder dan rond kerst beschikbaar zijn. Dit in verband met de tijd die ontwikkelaars nodig hebben om applicaties voor het apparaat te ontwikkelen.

Daarnaast zou het bedrijf in onderhandeling zijn met Time Warner Cable, al legt Bloomberg niet uit wat daarvan de bedoeling is. Bovendien is juist vandaag bekend geworden dat Comcast Time Warner Cable opkoopt, wat wellicht tot vertragingen in de onderhandelingen met Apple zal leiden. Bloomberg is er zelfs niet zeker van dat Apple de deadline van kerst zal halen. Er gaan al langer geruchten dat Apple kabelbedrijven heeft geprobeerd over te halen om decoders af te nemen. Dat zou niet gelukt zijn.

Bloomberg meldt verder dat de volgende Apple TV wordt voorzien van een snellere processor en een nieuwe gebruikersomgeving die het eenvoudiger moet maken om te schakelen tussen diverse componenten. In de firmware van iOS lijkt ook een verwijzing naar een nieuwe Apple TV te zijn aangetroffen.

Het aanbod van zenders op Apple TV is tot nu toe erg mager gebleven, omdat Apple nog geen ontwikkelsoftware aan derden verschaft.

Deel dit bericht

2 Reacties

Merien

Een televisie is een monitor+ontvanger. De monitor gaat vaak veel langer mee dan de ontvanger. Bovendien willen mensen wat betreft de monitor keuze hebben. Je komt er niet met één of twee formaten. Dus die twee uit elkaar halen is heel logisch. De gebruikservaring zit toch vooral in de ontvanger. Welke content je kan krijgen wordt bepaald door de ontvanger. Ik hoef geen Apple TV scherm, ik wil – misschien – wel een Apple TV ontvanger.

Xander

@Merien: Helemaal mee eens. Bovendien wil je mee met alle technologische ontwikkelingen. Dan wil je best iedere 2 jaar een nieuwe ontvanger van €50 (chromecast) kopen, maar niet iedere twee jaar een TV van €800.

Wat wel minder is aan Apple et.al. is dat ze nog steeds met losse Apps werken. Daarmee creëer je geen geïntegreerde omgeving met Lineaire TV. Iedere App heeft weer andere inlog, andere navigatie, andere betaalopties. Niet handig…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond