Deel dit artikel
-

App-ontwikkelaar komt vaak niet uit de kosten

Zestig procent van de app-ontwikkelaars komt niet uit de kosten, zo blijkt uit een enquête van het bedrijf App-Promo. Slechts twintig procent kan er echt van leven.

De verhalen over app-ontwikkelaars die in zeer korte tijd een paar ton verdienen zijn zeldzaam geworden. De realiteit is dat een groot aantal ontwikkelaars de kosten van een zelfgemaakte (niet in opdracht vervaardigde app) nauwelijks terugverdient.

Enerzijds door de enorme toename van apps en slechte vindbaarheid, anderzijds door de lage prijzen. Veel apps halen nooit de top 100.

Het ligt zeker niet aan Apple die slechts 99 dollar vraagt voor het lidmaatschap van het ontwikkelprogramma. De ontwikkelsoftware wordt gratis verstrekt.

Een succesvolle app kan iets van 50.000 dollar opleveren.

Veel ontwikkelaars vinden dan ook dat er een demo-optie zou moeten komen, waarbij de app bijvoorbeeld dertig dagen kan worden gebruikt. In dat geval zou er ook meer voor gevraagd kunnen worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

app ontwikkelaar

opvallende cijfers. verkoopprijzen zijn dan ook wel erg laag. je moet er veel verkopen om goede winst te maken

app ontwikkelaar

Nu er zoveel apps in de store staan wordt het ook wel lastig om met weinig marketing op te vallen met je app. Daarnaast lijkt het er op dat mensen wat terughoudender worden met het aanschaffen van betaalde apps.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond