Deel dit artikel
-

We are you koopt Estate Digital

Bureaunetwerk We are you neemt digital agency Estate Digital uit Tilburg over. “Het staat ons een volgende professionaliseringsslag toe, kans op grotere opdrachten en ook meer perspectief voor onze mensen”, aldus verkopend oprichters Alex Otten en Roel de Groot.

Vorige week woensdag hebben de directeuren van beide bedrijven de handtekening onder het contract dat de versmelting beklonk gezet. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid houden de bedrijven voor zich. Estate Digital gaat in de loop van 2019 door onder de naam We are you Tilburg.

Oprichter Alex Otten van Estate Digital: “In 2017 hebben we ons tot doel gesteld om het bedrijf te verdubbelen in omvang en meer diensten aan te bieden. Dat heeft geleid tot de overname van Gengu uit Capelle aan den IJssel.” Het contact met We are you is gelegd door een gezamenlijke kennis. Uit de verkenningen bleken de bedrijven niet alleen technisch maar ook cultureel te klikken.

De Groot: “Onze mensen krijgen er veel goede sparring partners bij en kunnen voor grote klanten gaan werken”, wat een uitgesproken doel van de ondernemer was.

Voor Jorg Verweij, CEO van We are you is dit de tweede overname in een jaar tijd. In april 2018 kwam Virtual Affairs bij de groep. “De flexibiliteit, schaalbaarheid en verschillende expertises van We are you zijn essentieel in onze competitieve en zeer veranderlijke markt. De krachtenbundelingen binnen het bureaunetwerk van We are you hebben ons echt een versnelling gegeven. Ik zie gemengde teams in nauwe samenwerking met de klant nieuwe uitdagingen aangaan. Dat kan alleen met een open houding naar elkaar. We kijken uit naar een nieuwe impuls vanuit het team van Estate Digital”, aldus Jorg Verweij.

“We hebben de uitgesproken ambitie om te blijven groeien, maar wel met behoud van onze waarden. Als bureau hebben wij vele langdurige samenwerkingen met onze klanten, wij zijn met onze dedicated klant teams erg sterk in de digitale executie. Verbreding van ons aanbod door bijvoorbeeld een meer strategische consulting discipline, meer datagerelateerde diensten zou zeker interessant zijn. Maar we blijven ook in gesprek met bureaus die qua dienstverlening onze gelijke zijn.”

Estate Digital, is goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro. De medewerkers werkzaam in Capelle aan den IJssel trekken in bij de nieuwe collega’s van locatie We are you Rotterdam. Het Tilburgse bedrijf heeft ook een tak in Lissabon. We are you heeft naast Rotterdam tevens kantoren in Amsterdam, Tuil, Melbourne, Sofia en Den Bosch.

Alex Otten en mede-directeur Roel de Groot worden aandeelhouder in We are you en blijven ongewijzigd actief met hun bedrijf en diens veertig medewerkers.

Bij We are you werken 350 man die samen goed zijn voor ruim veertig miljoen euro omzet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond