Deel dit artikel
-

AVRO redt internetkanaal KXradio

De AVRO heeft de online zender KXradio van deejay Rob Stenders van de ondergang gered. Vanaf deze week wordt de zender een themakanaal van 3FM.

Hoewel KXradio grotendeels door vrijwilligers werd gemaakt, liepen de kosten blijkbaar zo hoog op dat een faillissement dreigde. Volgens Stenders was doorgaan in 2012 zonder externe hulp niet meer mogelijk geweest.

Een aantal jaren geleden kostte de zender al zo’n 20.000 euro per maand, geld dat door privé-investeerders werd aangedragen. Een van die investeerders was zakenman Broos Schnetz, die ook enkele jaren financieel directeur was van de vennootschap KXMedia B.V.

Stenders, destijds in dienst van Yorin FM, richtte het station in 2005 op uit frustratie over de eenheidsworst die radio in Nederland dreigde te worden. Ondanks bekende presentatoren als Ad Bouman, Leo Blokbuis Nico Dijkshoorn, Manuela Kemp en Henk Westbroek is het station nooit via de kabel te beluisteren geweest.

Geld verdienen met de zender bleek lastig. Eerder dit jaar werd nog geprobeerd inkomsten te genereren via branded radio streams, die de positionering van merken moesten ondersteunen.

De AVRO en 3FM nemen de verlieslijdende vennootschap KXmedia van Senders niet over. Zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM wordt eindverantwoordelijk voor KXradio. Hij ziet het kanaal als een kweekvijver voor zijn eigen zender.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond