Deel dit artikel
-

Axivate Capital neemt belang in Qualizorg

Investeerder Axivate Capital neemt een belang van vijftig procent in Qualizorg, een zakelijke kwaliteitsonderzoeker in de zorg.

De andere helft van de aandelen is in handen van Rutger van Zuidam, een van de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf. Hij wil het nieuw verworven kapitaal van Axivate gebruiken om zijn leidende positie uit te bouwen.

Qualizorg is gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg. Simpel gezegd kwantificeert het de kwaliteit van zorgverleners door digitaal de patiënt of klant ‘uit te meten’. Dat is nuttige informatie voor onderlinge benchmarking, maar ook voor verzekeraars die dienstenleveranciers zoeken

Het bedrijf uit Deventer heeft 6.000 zorgorganisaties als klant. Onder hen: fysiotherapeuten, apothekers, huisartsen, logopedisten en ziekenhuizen. Met Tevreden.nl zit Axivate deels in hetzelfde domein. Met apothekers overlappen de bedrijven elkaar thematisch.

Met de nieuwe financiering wil Van Zuidam zijn bereik verdiepen en verbreden. Verbreding moet onder meer plaatsvinden richting huisartsen en ziekenhuizen. Net als bij vergelijkingssites groeit de waarde van een dienst naarmate er meer partijen bij zijn aangesloten en er beoordelingen over hen bekend zijn.

“IT, mensen en overnames. Daar gaan we de komende tijd in investeren”, zegt Van Zuidam in een reactie. Zijn bedrijf verwerkt jaarlijks een miljoen ‘recensies’ van patiënten. Zij meldden zich aan op consumentenportal Qualiview.

“Als consument ben je gewend om als je patiënt te gedragen, iemand voor wie wordt gezorgd door instanties. We zijn niet gewend ons als consument te gedragen, om te shoppen bij dienstverleners. Het stelsel verandert echter wel die kant op. En om gedegen keuzes te maken heb je data nodig.”

Axivate Capital, opricht in 2012, beheert twee fondsen met een totaal vermogen van 28 miljoen euro. Tot het portfolio behoren onder meer Tevreden.nl, The Feedback Company, Opiness, YourTablet, Oxyme, Corendon en Readmore.

*) Axivate is ook aandeelhouder in Emerce

Foto: Durrah Ramli (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond