Deel dit artikel
-

Battle smartcams: Nest Cam IQ vs. Netgear Arlo Pro

Slimme camera’s blijven camera’s: er valt licht op de lens en het wordt aan een sensor doorgegeven. Wat er daarna met het beeld gebeurt, maakt het verschil. Eerst krijg je de interne processing en daarna die op de bijbehorende servers. Welke levert het beste totaalpakket: de Nest Cam IQ of de NetGear Arlo Pro?

Deze thuiscamera is een gadget opzichzelf dat getoond mag worden en je dus niet snel verborgen opstelt. De camera heeft de afmeting van een tennisbal en de looks van een aandoenlijk personage uit een Pixar-film. Het IQ zit ‘m in de six-core Qualcomm-processor, die het herkennen van gezichten mogelijk maakt.

4K HDR
Het gebruik van een 4K HDR-sensor is een slim idee. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om digitaal in te zoomen en het resultaat alsnog in HD-beeldkwaliteit weer te geven. In de praktijk valt dit helaas wel een beetje tegen, tijdens onze test zit het beeld nog vol digitale artefacten.

Echt draadloos
Meestal slaat draadloos op de overdracht van data, maar de Arlo Pro is echt draadloos. Met een 2440mAh oplaadbare batterij kan hij gerust een paar maandjes vooruit. Door zijn waterdichtheid is de Pro zowel binnen als buiten te gebruiken. Werkt daarbij met een eigen basisstation, waardoor je niet afhankelijk bent van de wifi-kwaliteit van je draadloze router.

Smart in het kwadraat
Ondanks een redelijk krachtige 900 MHz ARM Cortex A7 processor – helaas geen gezichtsherkenning – is de detectie meedogenloos. Met prima beeldkwaliteit. Opvallend is dat je met een gratis basisaccount zeven dagen opslag hebt (dertig dagen kost negen euro). Bij Nest zijn de abonnementskosten niet alleen hoger, maar voor bepaalde functies zelfs een vereiste.

Conclusie
De Nest Cam IQ is een plaatje om te zien. Technisch is het een hoogstandje en de prijs is er dan ook naar. Jammergenoeg wordt de camera op dit moment nog niet ondersteund door goed werkende software: de autozoom mist letterlijk zijn doel en de beeldkwaliteit valt met deze specs wat tegen. De Arlo Pro is stabiel in werking, draadloos, waterdicht, heeft goeie beeldkwaliteit en een gratis zeven dagen online beeldopslag. Hierdoor begrijp je waarvoor je betaalt en waarom hij wint in deze versus.

Specificaties:

Nest Cam IQ
Resolutie: 1920 x 1080
Gezichtsveld: 130 graden
Nachtzicht: 940 nm LED
Tweewegluidspreker: ja
Compatibel met: Works With Nest, IFTTT
Prijs: 349 euro
Site: nest.com

Netgear Arlo Pro
Resolutie: 1280 x 720
Gezichtsveld: 130 graden
Nachtzicht: 850 nm LED
Tweewegeluidspreker: ja
Compatibel met: IFTTT
Prijs: 339 euro (incl. basisstation)
Site: arlo.com

* Dit artikel verscheen eerder in het septembernummer van Emerce magazine (#160).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond