Deel dit artikel
-

BBC wil muziekarchief online ontsluiten (update)

De BBC wil haar enorme muziekarchief online ter beschikking stellen en heeft Spotify, Deezer en Apple om advies gevraagd.

De omroep wil volgend jaar een nieuwe dienst lanceren vergelijkbaar met de enorm populaire iPlayer voor video. Het project luistert voorlopig naar de naam Playlister.

Volgens The Telegraph heeft de omroep echter grote problemen om de muziekrechten geregeld te krijgen en de BBC heeft nu onder meer het Franse Deezer en Apple om raad gevraagd. Deze bedrijven hebben al afspraken met de diverse labels.

Het BBC-project wordt geleid door Tim Davie, directeur audio en muziek van de omroep. Hij wil een kopie van de iPlayer maken, die in 2008 werd gelanceerd, en nu een groot succes is geworden. Via iPlayer wordt slechts een deel van de programmering gratis ter beschikking gesteld.

UPDATE: Bètaversie van BBC iPlayer Radio inmiddels verschenen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Paul Haarman

Natuurlijk zit daar een grote muziekrechtenkwesite aan vast. Vraag is eigenlijk waarom de BBC dit wil doen? Past dit binnen hun strategie? Ik weet het niet, maar de BBC is een overheidsbedrijf dus ik zou het met de muzikanten maar goed regelen. Toch een voorbeeldfunctie die ze hebben. Voor mij hoeft het niet echt (terwijl ik toch een groot muziekliefhebber ben).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond