Deel dit artikel
-

BBC toont reclame op website

De BBC is dinsdag noodgedwongen begonnen met het tonen van advertenties aan buitenlandse bezoekers van de nieuwssite. Door de bezuinigingen bij de Britse staatsomroep dreigt er een miljardentekort die op een of andere manier moet worden opgevangen.

Redacteur Steve Herrmann legt uit dat de journalisten geen enkele bemoeienis hebben met de plaatsing van de advertenties. Sterker nog: binnen de BBC bestond juist erg veel weerstand tegen de reclame. De BBC heeft ondanks de bezuinigingen een 'editorial guardian' moeten inhuren, die kan ingrijpen als de grens tussen commercie en journalistiek dreigt te vervagen.

Een jaar geleden gaf de BBC in een rapport aan dat het miljoenen aan online advertentie-inkomsten misliep en dat daarom een voorzichtige start gemaakt zou worden met internetreclame. Britse kijkers krijgen de advertenties niet te zien, omdat zij de omroep bekostigen via de omroepbijdrage. De advertenties zijn nu nog maar op enkele nieuwspagina's te zien, maar binnenkort wordt het volume uitgebreid.

Deel dit bericht

1 Reacties

Michael

It's not cricket!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond